Gratis levering in Groot-Beveren of vanaf € 40.

AUTI-N-BEVEREN

Wat is AUTI-N-BEVEREN? Wie zijn wij?

Zelf ben ik, An, leerkracht bij jongeren met autisme. In bijberoep geef ik ook kindermassage, onder andere heppiemassage, een massagevorm bedacht voor kinderen met autisme.

Marijke Van Hove is zorgleerkracht in het lager onderwijs en ook auticoach.

Beiden wonen we in Beveren-Waas (Melsele). Daar is een erg uitgebreid en fijn vrijetijdsaanbod, maar dit is niet altijd toegankelijk voor kinderen en jongeren met autisme. Te druk, te groots, te onduidelijk,… Of gewoon al ‘de eerste stap’ ernaartoe durven nemen.

 

Met onze werking willen we het vrijetijdsaanbod verruimen en aanpassen aan de noden van kinderen en jongeren ( 6 – 22 jaar) met de diagnose / kenmerken / vermoeden van autisme. Ook kinderen die om andere redenen moeilijk aansluiting vinden bij het gewone jeugdwerk zijn welkom. (We vragen geen diagnoses, attesten,... als bewijs.)

 

We proberen elke maand, ook tijdens vakanties, iets te organiseren per leeftijdsgroep (-12 en +12). Elke maand iets anders. Zo krijg je niet enkel de kans om nieuwe vrienden te leren kennen, maar wie weet ook wel een nieuwe hobby. Voorbeelden van activiteiten: spelletjesavond, kookworkshop, bowling, padel,...

We werken niet met een lidmaatschap per jaar. Je kan gewoon per keer bekijken of je kan en wil komen. Inschrijven en betalen gebeurt dus gewoon per activiteit.

Tijdens onze activiteiten kunnen kinderen en jongeren met (een vermoeden van) ASS, maar ook erg onzekere jongeren zonder ASS, in een veilige omgeving ontspannen en vrienden maken, waarbij wij de sociale interacties begeleiden en spelaanbod / sportinitiatie /... voorzien. 

Al onze activiteiten zijn bedoeld om ontspanning te bieden, niet voor psycho-educatie. Het is dus niet onze bedoeling om rond autisme te werken.

​​​​​​​

Onze auti-aanpak zal je alvast merken in de voorbereiding.

Zo zullen we je, nog voor de activiteit zal plaatsvinden, al de nodige informatie geven (Wie zijn we? Wat gaan we doen? Waar?...) en antwoorden op al je vragen. Bij twijfel en angst voor het onbekende begeleiden we bij het overwinnen van de drempel. Is onze werking nieuw?

Dan komen we graag even bij jullie langs om kennis te maken. Zo kunnen we onszelf en onze werking voorstellen en jullie vragen beantwoorden.

Ook heb je als ouder de kans om al wat info over je kind met ons te delen. Zo kunnen we tijdens onze activiteiten echt rekening houden met de noden, interesses, 'handleiding' van je kind.

Via deze site en via de facebookpagina van AUTI-N-BEVEREN kan je op de hoogte blijven van de komende activiteiten.

An & Marijke

Klik voor meer info over de activiteiten:

Graag meer info over onze werking?

Of wil je inschrijven voor een activiteit?

Contacteer ons:

- via inschrijfformulier op deze site (-12 /+12) of mailtje naar  an@bieheppie.be

- via autinbeveren@gmail.com 

- via facebook: 

(Via welke weg, maakt niet uit, komt allemaal bij mij / ons uit. Met veel plezier geef ik je meer uitleg over ons en onze werking.)


Wat doen we?

Een overzicht van onze eerstkomende activiteiten kan je vinden als je doorklikt op 6-12 jaar / +12 jaar.

  • Inschrijving kan per mail / deze site / sociale media / gsm en is verplicht, al is het last minute. 
  • Betalen gebeurt bij de start van de activiteit (cash of via een betaalapp)
  • Ben je 12 (of net 13) jaar? Dan mag je kiezen of je aansluit bij -12 of +12 jaar, waar jij je het beste bij voelt. 

 

Blog

Mondmaskers af

Het overlegcomité heeft zopas beslist dat vanaf zaterdag 19 februari kinderen van 6 - 12 jaar niet meer verplicht zijn om mondmaskers te dragen. 

Lees meer »