Gratis levering in Groot-Beveren of vanaf € 40.

Dode zee zout

Een verkwikkend bad. Geurige kristallen die langzaam oplossen in het hete badwater. Kaarsjes aan, lichten gedimd en even wegdromen. Met dit natuurlijke badzout tover je je badkamer om tot luxe spa. Geef je over aan het aroma van lavendel en ylangylang (of een andere blend), voor een zachte huid en een uitgerust geest.

Productinformatie

Natuurlijke ingrediënten: 100%
Dermatologisch getest, dierproefvrij, vegan
Bevat geen parabenen, SLS/SLES, minerale oliën (paraffine, vaseline, petrolatum), siliconen, propyleenglycol en genetisch gemodificeerde plantextracten.
Etherische oliën: lavendula angustifolia en YlangYlang (cananga odorata var. Genuina)

 

Waarom zout uit de Dode Zee?

Het gehalte Natriumchloride in Dode Zee Zout is 32,3% van de droge stof. Dode zeezout heeft dus een geheel andere samenstelling dan zout uit andere zeeën of keukenzout.

De Dode Zee is ’s werelds rijkste bron van revitaliserende zouten, sporenelementen en mineralen zoals calcium, kalium, natrium, ijzer, fosfor, jodium, sulfaten, bromide en vooral magnesium. Deze zijn voor veel lichaamsfuncties van vitaal belang daar dermatologisch onderzoek heeft aangetoond, dat de samenstelling van natuurzuiver dode zeezout van grote waarde is voor de verzorging van onze huid, lichaam en geest.

Detoxen of ontgiften is dé perfecte manier om je lichaam een complete reiniging te geven. Je lichaam is gemaakt om op natuurlijke wijze afvalstoffen af te voeren. Maar de drukke, moderne levensstijl kan dit systeem aardig verstoren en kan ertoe leiden dat je je vaak niet fit voelt en gebrek hebt aan vitaliteit. Een weldadig dode zeezoutbad heeft de natuurlijke kracht het lichaam van binnen én van buiten te zuiveren, wat een intensief detox-effect teweeg breng. Opgehoopte afvalstoffen door stress of andere oorzaak, onzuiverheden, huidschilfers, stijve spieren en gewrichten en een vermoeid gevoel worden als het ware samen met het badwater weggespoeld.

 

Werking dode zee zout en etherische olie

Een bad met dode zeezout is erg hydraterend en herstellend voor je huid. Het stimuleert ook de stofwisseling en de doorstroming waardoor afvalstoffen worden afgevoerd. Het zout ontspant ons lichaam en helpt spieren en gewrichten te versoepelen. Etherische oliën hebben niet enkel een heerlijke geur. Elke olie heeft ook een eigen geweldige werking. Lavendel en ylangylang zorgen voor ontspanning. Ze hebben beiden een natuurlijk kalmerend effect.

Ik voeg zelf de etherische olie aan het zout toe. Heb je liever een andere geur, dan is dit dus zeker mogelijk!


Gebruiksaanwijzing

Ligbad: Voeg de inhoud van dit flesje toe aan je ligbad.

Liever een voetenbad? Dan is 1/3 van dit potje (ongeveer 30 gram) voldoende per keer.

Ik raad wel aan om op te passen wanneer je open wondjes hebt op de huid.

 

Geniet ervan!

Nog vragen of interesse in andere producten met etherische olie? Neem dan zeker contact met me op.

heppie extra's

  • Liever een andere geur / geurenmix? Ik voeg zelf de etherische olie toe aan het zout, dus een variatie is zeker mogelijk!
  • In plaats van het kleine potje graag een grotere hoeveelheid badzout? Beschikbaar op aanvraag.
  • Ook leuk: de DIY lavendel badscrub met zeezout!