Gratis levering in Groot-Beveren of vanaf € 40.

essentiële olie mandarijn

Botanische: Citrus reticulata blaco
Gebruikt deel: de schil
Herkomst: China

 

 

  • typische zoete geur
  • goed bij slaapstoornissen
  • krampstillend, kalmerend, goed bij spijsverteringsproblemen

 

Van alle citrus oliën heeft Mandarijn de meest zoete geur en werkt ontspannend.

Mandarijn etherische olie wordt geperst uit het buitenste gedeelte van de schil van de rijpe mandarijn, is geel tot oranjegeel van kleur, bevat veel vitaminen en heeft een zoete, krachtige en frisse geur.
De vruchten zijn afkomstig van de Mandarijnboom die oorspronkelijk uit China stamt.
Tegenwoordig komen Mandarijnbomen ook veel voor in het Middellandse Zeegebied. Maar ook Brazilië, Florida, Texas en Californië zijn belangrijke leveranciers van mandarijnen.

Vruchten van de Mandarijnboom waren een traditioneel geschenk voor de Chinese Mandarijnen, hier vindt de naam van de vrucht dan ook zijn oorsprong.Werking van mandarijn etherische olie

Veel kinderen vind de geur van mandarijn etherische olie erg lekker en daarom kan je de olie ook goed gebruiken in verzorgende producten voor kinderen. Het is de ideale olie voor aanstaande moeders, baby`s en kleine kinderen. Ook werkt de olie ontspannend bij kinderen die erg druk en nerveus zijn.

Daarnaast werkt Mandarijn olie algemeen kalmerend op de spijsvertering en is zuiverend voor de huid.  En is de olie zeer effectief bij nerveuze hoest en stress.

Het is een zonnige, vrolijke en warme olie die niet alleen kinderen aanspreekt maar ook het kind in de volwassen mens voedt.

Mandarijn brengt een speelse creativiteit naar boven zodat problemen niet meer zo zwaar vallen en de kleine dingen weer aandacht krijgen.

Er zijn van de Mandarijn verschillende variëteiten waaruit een etherische olie gewonnen wordt. In de therapeutische werking van deze oliën is weinig verschil, wel echter in de geur.

Zo leveren de Braziliaanse en Amerikaanse soorten een frisse olie waarvan de geur een enigzins grapefruitachtig karakter heeft. De Rode Mandarijnolie, gewonnen uit de rijpe vruchten van de Citrus nobilis uit Italië heeft daarentegen een intensieve zoete geur die lijkt op pasgeschilde Mandarijnen. Uit de onrijpe vruchten wordt de Groene Mandarijnolie gedestilleerd.

Mandarijn etherische olie in de aromatherapie


Mandarijn olie wordt in de aromatherapie gebruikt bij: stress, angst, verdriet, deprsessiviteit, maagpijn, nerveuze hoest, slecht en onrustig slapen, slecht eten, nervositeit bij kinderen, vermoeide huid, rimpels, bedplassen en cellulite.  Stimuleert lymfestelsel en spijsvertering bij oudere mensen.

Mandarijn heeft net als andere citrus oliën antiseptische eigenschappen

Psychisch: De delicate geur geeft een geluksgevoel vooral aan kinderen en aan het kind dat in elk van ons huist. De olie helpt ons met dat innerlijk kind in contact te komen. Helpt om de zonnige kant van het leven te zien.

Mandarijn kan je goed mengen met: nootmuskaat, kruidnagel, kaneel, vanille, cypreslavendelylang ylang en andere citrusoliën.

 

Gebruik van Mandarijn etherische olie

  • vermoeide huid: meng 4 druppels mandarijn in een eetlepel amandel- of tarwekiem olie en breng dit `s avonds voor het naar bed gaan op het gezicht aan.
  • gezellige sfeer: Verdamp 4 druppels mandarijn en 6 druppels cypres in een aromadiffuser
  • slapeloosheid: meng 5 druppels mandarijn rood met 5 druppels roos. Sprenkel een paar druppels van dit mengsel voor het slapen gaan op je hoofdkussen (kan ook zonder roos).
  • Slecht slapende baby`s en kinderen: 6 druppels mandarijn op een geursteentje of in een verdamper.
  • depressief gevoel: 10 druppels in aromadiffuser voor een zonniger gevoel.