Gratis levering in Groot-Beveren of vanaf € 40.

etherische olie citroen

Citroen bio etherische olie is een zeer breed inzetbare olie, ze bevat 68 procent d-limonene. Dit is een krachtige antioxidant en heeft een sterke reinigende en bacteriedodende werking. Ze bevat stoffen die onderzocht zijn op hun functies voor het ondersteunen van het immuunsysteem. Citroen stimuleert onder andere de aanmaak van witte bloedlichaampjes die helpen een virus te bestrijden.

Door de sterke reinigende en bacteriedodende werking is de olie een zeer effectief om in te zetten als ondersteuning bij  verkoudheid en griep. De sterke antibacteriële en antivirale werking maakt het tot een ideaal middel om de atmosfeer in bijv. een ziekenkamer te desinfecteren.

De geur van citroen is verkwikkend, versterkend en opwarmend. Een paar druppels in de diffuser bevorderen de gezondheid, geven je energie en werkt zuiverend. Citroen biologische etherische olie helpt bij brandend maagzuur, gasvorming (winderigheid) en zorgt voor een “lichtere” vertering.

Citroen geeft vrolijkheid, verfrissing en versterkt zorgeloosheid. De citroenolie heeft de kwaliteit twijfel te verdrijven en het vertrouwen te vergroten. In een verdamper maakt citroenolie je alert bij een vol hoofd, de perfecte olie als je moet studeren. Bij slaapproblemen vanuit piekeren en zorgen bevordert citroen het inslapen. Citroen biologische wrijfolie, smeer je op de buik en breng je onder de voeten aan.

Citroen is goed te combineren in een verdamper of voetbad met andere etherische oliën, zoals; bergamot, ceder, eucalyptus, jeneverbes, lavendel, mandarijn, petitgrain, vetiver, patchouli, en ylang ylang.