Gratis levering in Groot-Beveren of vanaf € 40.

etherische olie tea tree

Het lijkt erop dat de bladeren van deze boom vroeger werden toegediend om thee te zetten, en zo is de naam ontstaan. Tea Tree Essentiële Olie is de geconcentreerde vloeibare vorm die met stoom werd gedestilleerd uit de bladeren van de boom Australische boom 'Melaleuca Alternifolia'. Er wordt beweerd dat de olie waardevolle antiseptische en schimmelwerende eigenschappen heeft vanwege bestanddelen die terpenoïden worden genoemd. Tegenwoordig vind je tea tree in veel verzorgingsproducten en medicijnen. 

 

Voordelen van tea tree olie:

  • antiseptisch
  • bij verkoudheid, hoest en griep
  • herstellen van acne, schimmelinfecties, roos
  • verzacht pijnlijke spieren en gewrichtsblessures
  • in badwater: helpt bacteriën onder controle te houden

 

Tea tree olie mag niet inwendig worden ingenomen. Het wordt meestal alleen bij volwassenen gebruikt en moet uit de buurt van kinderen en huisdieren worden gehouden. Gebruik het niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

 

Wist je datje

De theeboom staat al sinds de oudheid bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen in het oosten van Australië. Van de Australische aboriginals is bekend dat ze de gekneusde bladeren al honderden jaren gebruiken om snijwonden, brandwonden, zweren en infecties te genezen. Ze inhaleerden de oliën van de gekneusde bladeren om hoest en verkoudheid te verlichten. Ze sprenkelden deze olie op wonden en brachten er een kompres op aan. Ze lieten de bladeren doordrenken en zetten thee om de keelpijn te verzachten. Het was tussen 1920 en 1930 dat de essentiële olie van deze boom bekend begon te worden en ook in Europa werd gebruikt vanwege zijn antimicrobiële eigenschappen.

 

NB: Deze essentiële olie is niet geschikt voor inwendig gebruik.